Børnefotograf

Som børnefotograf:

Jeg som børnefotograf ved, hvor vigtigt det er, at barnet eller børnene er trygge ved mig, kameraet og hele fotograferings situationen, derfor bruger jeg den første tid (par minutter afhængigt af barnet), på at lege med barnet eller pjatte lidt, så jeg er en ven og ikke en fremmed med et stort kamera.

Børnefotografering i naturen:

En fotografering udelukket i naturen, kommer meget an på barnet og alder, da der er mange sanseindtryk, vind og kulde/varme, MEN det naturen og en udendørs lokation kan give et billeder er magi og storhed til billederne. Lokationen kan være et sted børnene kender godt, som jeres sommerhus/kolonihavehus, den lokale strand eller skov, ellers legepladsen i tilbringer tid på i weekenden.

I denne video kan du se hvordan en børnefotografering i naturen foregår: HER

Børnefotografering i hjemmet:.

Hjemmet er et sted hvor børnene er trygge, afslappet og kender godt, og derved har vi allerede en lille fordel med glad og friske børn. En anden fordel, er at det er nemt at give barnet en lille pause, hvis det bliver nødvendigt, men lidt at spise eller noget kendt legetøj.

Ved en børnefotografering hjemme ved Jer, tjekker jeg lige jeres hjem ud, når jeg ankommer, og finder de mest egnene steder. Dette kan fx være jeres sofa, forældrenes seng, hvor der er masser af plads til at boltre sig, eller vi flytter en stol, så vi har lidt hvid væg.

Haven er et godt sted, hvor børnene lige kan løbe lidt krudt af sig, eller stedet der lige kan give lidt fornyet energi, og jeg vil meget gerne kombinere fotograferingen med billeder indenfor og ude i haven.

Rolig og tålmodig fotograf:

Som børnefotograf ved jeg, at børn ikke altid gør det vi voksne lige havde håbet på, men ved at tage situationen med ro, og være omstillingsparat, skal billedet nok komme i kassen alligevel. Jeg er utrolig tålmodig og god til at aflæse, om barnet har brug for lidt ro/pausen eller om det bare kræver et lille lokation skift i hjemmet.

Praktisk info:

Uanset hvor børnefotograferingen foregår, så er det en god ide, at have noget mad og drikke med/klar, og der er altid plads til en lille pause.

Billederne får forskelligt look afhængigt af lokation og omgivelser, men bestemt også af tøjet, så hav gerne forskelligt tøj klar. Og det skal gerne være noget blandet så der ikke kun er neutralt tøj eller kun tøj med stærke farve i mange mønstre.