Tænker du på at skrive en børnefotografering af enten dine børn eller nogen børn du kender, ind i kalenderen? Så er der rigtig med muligheder for at få det gjort udendørs.

Jeg har mange års erfaring med både fotografering samt det at have børn. Jeg må sige, at jeg elsker begge dele især i kombination med hinanden. Jeg ved derfor også, at det ikke altid er, at hverken børnene eller vejret er på ens side. Dette er noget jeg som fotograf tager højde for.

Tålmodighed og fleksibilitet ved børnefotografering

Børn har meget krudt i røven, og det er ikke altid de er lige samarbejdsvillige, når mor og far har skrevet børnefotografering ind i kalenderen. Heldigvis har jeg nogen tips og tricks til, hvordan man får nogen super flotte og fede billeder af et overgearet eller træt barn, og samtidigt har en god oplevelse.

Jeg ved for det meste, hvordan man kan fange børns opmærksomhed og interesse for at posere som ønsket ift. en fotograferingsession.

Jeg forsøger ikke at bede barnet om at gøre for meget til fotografering. Dette skyldes, at jeg mener, påkrævede handlinger kan ses på billederne, i form af en synlig, unaturlig adfærd på billederne. En af de teknikker jeg i stedet bruger, når jeg fotografere enten hyperaktive, trætte eller generte børn i naturen, er meget simpelt at lade barnet hopper rund og lege i naturen som de plejer. Jeg påkalder så barnets navn for at få dem til lige at kigge over på mig. Det er naturlig som udgangspunkt en forventingsafsteminng inden fotograferingen, hvor forældrene fortæller hvilken type interaktion de ønsker barnet skal have på billeder. Hermed menes der for eksempel om der ønskes billeder med barnets øjenkontakt, eller i højere grad “fluen på væggen” billeder.

Børnefotografering udendørs

Til alle typer udendørs fotograferinger sker det indimellem at vejrforholdene ikke har været optimal for fotografering. Derfor sker det at det har været nødvendigt at udskyde eller flytte en allerede planlagt fotografering i samarbejde med kunden. Andre gange har vi stået der midt ude i en skov, hvor det er begyndt at regne. Alt efter omstændighederne gennemføres fotograferingen alligevel med succes, og andre gange har vi været nød til at planlægge om. Omkostnings frit naturligvis.

Jeg skrev i marts en blogindlæg her på hjemmesiden, om mere generel fotografering af mennesker i naturen. Se dette her.

Ønsker du mere inspiration til din næste børnefotografering? Find det på min hjemmeside Kizsfoto.dk!