Skal dig, dine børn eller en du kunder have taget portrætbilleder? Så læs med her. Jeg vil i dette indlæg, give gode råd til hvad der er essentielt, at forberede sig på op til en portrætfotografering. Ved at følge de gode råd, afhængigt af hvilke slags fotografering du skal have fortaget, er du godt forberedt op til fotograferingen. En god forberedelse skaber nemlig den bedste oplevelse.

Baggrund for portrætter

Forbered dig ved at overveje, hvilken baggrund der er den rigtige, for dine portrætter. Typisk foregår fotograferingen et sted, der fortæller noget om den person, der bliver portrætteret. Dette kan være i naturen, i et råt miljø, ved en strand, i hjemmet eller i studiet. Baggrunden til portrætfotograferingen kan således symbolisere en del eller en mindre del. Som på billedet nedenunder skaber denne “on location” baggrund en dybde til billedet.

Læs mere om forskellen på baggrunde i form af studie vs. on location i indlægget her.

Forbered outfittet

En stor del af forberedelsen, du kan gøre hjemmefra er, at tænke over jeres/dit outfit.

Nogle billeder vil være af modellen på tæt hold og andre på afstand. Står modellen langt væk eller bare lidt på afstand, er det en god idé, at tænke over påklædning og tøjvalg. Den bedste påklædningen afhænger af hvilket tema og hvilken baggrund du vælger. Omgivelserne spiller altså ind.

En tommelfingerregler, hvis du er i studiet og vil fotograferes med hvid baggrund er hvidt tøj et “no go”.

Tid

Et andet råd til jer må være, så vidt muligt, altid, at være veludhvilede. Det kan ses på portrætter, hvis du har været oppe hele natten.  

Dette gælder især når der er børn med. Børn vil fotograferes når det passer dem. Jeg sørger altid for, at afsætte god tid, når jeg kan se der er småbørn med. Det er således en god idé ikke, at gøre et for stort nummer ud af fotograferingen. Dine børn er generelt meget mere afslappede, hvis du ikke har skabt for mange forventninger op til portrætfotograferingen.

Forberedelse op til gravidfotografering

En del af mine portrætfotograferinger er i forbindelse med en graviditet.
Til jer, vil jeg komme med disse råd;

Altid en god omgang bodylotion, inden du kommer. Skal du være nøgen? Kom da i løstsiddende tøj, da tætsiddende tøj kan lave mærker i huden. Skal du være iklædt undertøj på dit portræt? Forbered et par sæt, hvor du er sikker på, at pasform og størrelse er helt rigtig. Tag eventuelt en af din mands nystrøgne skjorter med. 

Læs mere om forberedelse op til gravidfotografering i mit blogindlæg.

Har du selv samlet inspiration fra for eksempel pinterrest eller instagram, så send dem gerne til mig og vi snakker om hvad der kan lade sig gøre. Se et eksempel her.

Du kan også blive inspireret på min Facebook og Instagram

Jeg glæder mig til at forevige din og dit barns store dag,
De bedste hilsner Fotograf Stine Bro 📸