At få børnenes personlige karaktertræk frem i børnebilleder, har siden begyndelsen af min fotografkarriere været min højeste prioritet. Mange af mine kunder er enige i, at det er lettere sagt end gjort. Måske du selv kender dette? Det forekommer især, når børnene er rastløse eller trætte, hvilket kan skabe ulyst til at stå foran kameraet.

Baseret på mine erfaringer vil jeg her dele nogle tips med dig, der kan hjælpe til med at tilføre mere karaktertræk i dine børnebilleder.

Forældrene træder lidt i baggrunden

Jeg gør mig altid umage med hurtigt, at skabe en relation til barnet og forsøger, at gøre barnet trygt. På den måde, kan jeg være barnets nye legekammerart og forældrene kan træde lidt i baggrunden. Her sker det ofte, at barnet udtrykker sig og udfolder sig mere frit. Dette kan skabe nogle fine karaktertræk til børnebillederne. Så måske moster eller et andet familiemedlem, kan få andre karaktertræk frem, end mor og far kan.

Rekvisitter kan skabe tryghed

Hvis barnet er genert eller umotiveret, kan rekvisitter ofte få, specielt de små børn, til at glemme dette. Det flytter fokus. Det kan være ting i naturen, som barnet kan lege med eller pille ved, som flytter fokus. Det kan også være et stykke legetøj eller yndlings bamsen, som skaber tryghed for barnet.

En aktiv fotografering

Løb, slås og leg i vildskab. Bevægelse og aktivitet i billeder frembringer en bred vifte af karaktertræk hos barnet. Mange kunder bryder sig ikke så meget om de stillestående motiver, da de kan virke opstillede. Så vær ikke bange for at eksperimentere og have det lidt sjovt. 

Bed børnene om at lege, løbe eller spille bold. Det kan godt tage lidt tid at komme ind i legen, men når de er dér, skyder du bare løs, og evt. beder dem om at kigge op indimellem uden at forstyrre for meget.

Find en ny vinkel

Nye og kreative vinkler kan være med til at fremhæve karaktertræk i børnebilleder. Det kan være en god metode, eftersom det ofte frembringer nye perspektiver og dybder til børnebillederne. Prøv dig frem, det kan være rigtig sjovt at eksperimentere med.

Guide dit barn

For at fremhæve karaktertræk til dine børnebilleder, kan det være en fordel at guide dit barn lidt. Bed for eksempel dit barn om, at foretage sig bestemte handlinger. Det kan bare være at dufte til en mælkebøtte, smide sig i nogle efterårsblade, give sin søster et kram eller endda bare at kigge ind i kameraet. 

Og hvis de ikke smiler så gør noget uventet og sjovt, som du tænker vil få dem til at grine.

Du kan også blive inspireret på min Facebook og Instagram

Jeg håber du har fået lidt inspiration og mod på børnebillederne,
De bedste hilsner Fotograf Stine Bro 📸