At få ægte karakter frem i børnefotos, har siden begyndelsen af min karriere som fotograf været min højeste prioritet. Mange af mine kunder enige i, at det er lettere sagt end gjort, især når de har rastløse børn, der ikke kan lide at stå bag kameraet.

Baseret på mine erfaringer vil jeg gerne dele 5 tips med dig, der kan hjælpe dig med at føje mere karakter i dine børnefotos. Når du tager fotos af børn, skal du prøve at sende forældrene ikke fylde for meget. Når forældrene er med, er børnene ofte generte – såkaldte “mor-syg”. Jeg ved, at dette er sandt med min egen søn!

1. Overrask

Jeg oplever ofte, at så snart forældrene er ude af syne, er de mere villige til at samarbejde med fotografen. Magien mellem fotograf og motiv begynder, når man kan være alene, som om fotografen er barnets nye ven, uden moren i rummet.

2. Brug rekvisitter

Meget ofte kan rekvisitter være en god distraktion for børn eller for at gøre fotograferingen sjov eller bare at få dem til at glemme deres generthed.

Fx en kornblomst, et gammelt dæk, en træstamme mm. Alt hvad du kan finde kan have underholdningsværdi og hjælpe barnet med at agere naturligt. Se eksempler på nedenstående billeder.

3. Bevægelse

Løb, leg og slås. Opret bevægelse og kom væk fra alle de stillede poses til børne fotosene. Det vil tilføje variation og følelser til din session. Jeg har erfaring med at mine kunder ikke bryder sig så meget om de stillestående motiver, da de kan have en akavet karakter over sig. Så vær ikke bange for at eksperimentere og have det lidt sjovt. Det kan tage tid at komme ind i den rigtige stemning.

4. En anden vinkel

At vælge andre vinkler, når normalt man fotograferer børn, kan være meget en god måde at frembringe karakter i børnefotos. Dette kan frembringe nye følelser og dybder. Vær ikke bange for at komme ned til børnenes niveau for at se, hvad de ser og føler.  Nogle gange bare ved at ændre din position kan et foto få et helt nyt udseende. 

LÆS HER OM FOTOGRAFERING I STUDIE VS ON LOCATION

5. Det er OK at bede om ting

For at fange den helt rigtige karakter i børnefotos, kan det være nødvendigt at bede dit barn om at gøre ting. Det kan bare være at lugte til en blomst, smide sig i nogle efterårs blade, holde som sin søster/bror eller få dem til at give dig et bestemt “hundehvalpeblik”.

Hvis du ønsker inspiration til, hvordan en børnefotografering kan I se flere eksempler på børnfotograferinger jeg har lavet i mine bogindlæg i linket HER.

Jeg ser virkelig meget frem at høre om dine ideer til hvordan du ønsker at frembringe karakter i dine børnefotos.

Fælg os på LinkedIn, Instagram og/eller Facebook for opdateret nyt.

De bedste hilsner fra Fotograf Stine Bro.