Når man fotograferer mennesker, er det som ofte forbindelse med portrætfotografering. Her et par tips til, hvad du skal huske på, når du skal vælge tøj ud til din næste professionelle portrætfotografering.

Babyer og børn

Til nyfødt- og baby fotografering er det ikke nødvendigt med tøj på barnet. Det er populært at bruge et klæde i form af et tæppe, skind eller andre tekstiler.

Derfor må de gerne være nøgle eller iført ble.

Børn er det min erfaring at de tager det tøj på de føler jeg bedst tilpas i. Ofte har børn stærke holdninger om dette, men prøv at begræns deres valgmuligheder så farverne for eksempel matcher, hvis der er flere børn på billede.

Overvej desuden hvilket udtryk billederne skal have, og prøv at kombiner tøjet hermed. Skal børnene se fine ud på en hvid baggrund, som på nedenstående billede, eller er det billeder med fuld gang i den og bevægelse?

I sidstnævnte tilfælde kan det bedre give mening med f.eks. trykte trøjer mm., som på billeden nedenfor.

Tøjvalg til voksne

Under alle omstændigheder handler det om sammenspillet mellem billedets dybde, mellemgrund og forgrund. Hvis du har en baggrund hvor der sker en masse, i form af natur eller udsigt, tager tøjet ikke nær så meget opmærksomhed som hvis det var et portræt taget på en hvid baggrund. Men som udgangspunkt synes jeg altid, det er flottest, hvis man undgår print og logoer, og bruger afdæmpet tøj.

Mange voksne får taget portrætter hos mig fordi de skal bruges til CV. I dette tilfælde er det vigtigt du vælger tøj der fremtræder professionelt og minimalistisk.

Jeg anbefaler desuden, at man tager mere end 1 outfit med sig til portrætfotografering.

LÆS MERE OM FOTOGRAFERING TIL PROFESSIONEL BRUG HER

Jeg, Stine Bro, har dog et par samarbejder med lokale influencere og bloggere, der får taget billeder til promovering af deres stil med fokus på deres tøjvalg. Dette betyder at deres farvestålende tøj får mere opmærksomhed end hvad jeg vil anbefale almindeligvis. Nedenstående billeder er med influencer Josefine Valentin.

Mere inspiration?

Find min Pinterrest profil, hvor jeg deler mange eksempler på portrætter af både børn og voksne.