Skal dig, dine børn eller en du kunder have taget portrætter? Jeg vil i dette blogindlæg forsøge at give fire tips til, hvad der er essentielt at forberede sig på op til en fotografering. Ved at følge de fire tips er du sikre den bedst tænkelige forberedelse op til fotograferingen, afhængigt af hvilke slags fotografering du skal have fortaget. En god forberedelse skaber nemlig den bedste oplevelse.

1) Baggrund for portrætter

Forbered dig ved at overvej hvilken baggrind der er den rigtige baggrund er vigtigt, for dine portrætter. Typisk foregår fotograferingen et sted, der fortæller noget om den person, der bliver portrætteret. Dette kan være i naturen, i et råt miljø, ved en strand, i hjemmet eller i studiet. Baggrunden kan således symbolisere en del eller en mindre del. Men som på billeder nedenunder skaber denne on location baggrund en dybde til billedet Læs mere om forskellen på baggrunde i form af studie vs. on location i blog indlægget her.

2) Forbedred outfitte

En stor del af forberedelsen, du kan gøre hjemmefra, er at tænke over jeres/dit outfit.

Nogle billeder vil være af modellen på tæt hold og andre på afstand. Står modellen langt væk eller bare lidt på afstand er det en god idé at tænke over påklædning og tøjvalg. Den bedste påklædningen afhænger af hvilket tema og med hvilken baggrund du vælger. Omgivelserne spiller altså ind. Se blot på nedenstående gravid billeder hvordan modellens påklædning passer til baggrunden. Det giver to forskellige udtryk. Det er også vise tommelfinger regler, såsom hvid du er i studiet, og vil fotograferes med hvid baggrund er hvidt tøj et no go 😉

3) Tid

Et andet råd til jer er altid at være veludhvilet. Det kan ses på portrætter, hvis du var til fest til kl. 05 i nat 😉

Dette gælder især, når det er børn med. Børn vil fotograferes når det passer dem. Og jeg sørger også selv for at afsætte god tid af, når jeg kan se der sal småbørn med. Det er således en god idé ikke at gøre et for stort nummer ud af fotograferingen. Dine børn er generelt meget mere afslappede, hvis du ikke har snakket det for meget om det op til.

4) Forberedelse op til gravidfotografering

En del af mine kunders fotograferinger er i forbindelse med graviditet. Til dem der er jer, vil jeg råde jer til at forberede en god omgang bodylotion, inden du kommer.

Skal du være nøgen på et gravid? Kom da i løstsidende tøj, da tætsiddende tøj laver mærker i huden.

Skal du være påklædt i undertøj på dit portræt? Forbered et par sæt, der er nyt, så pasform og størrelse er helt rigtig.

Tag eventuelt én af din mands nystrøgne skjorter med, da mange mænd synes det er cute på portrætter.

Læs mere om forberedelse op til gravidfotografering i mit blogindlæg.